طراحی نرم افزاری بر پایه هوش مصنوعی برای کمک به التیام زخم های باز
زخمهای باز که پس از هفتهها یا ماهها درمان، در برابر التیام و بهبود مقاومت کرده، معالجات را رد میکنند و به عنوان زخمهای کم خون موضعی شناخته میشوند، راه تشخیص آسانی دارند اما در عوض به طرز ناامیدکنندهای درمان دشواری را به همراه دارند و حتی به اعتقاد برخی پزشکان، این گونه زخمها هر درمانی را بی اثر میکنند و انگار که هیچ درمانی برای التیام آن ها صورت نگرفته است. در همین ارتباط، گروهی از محققان، موفق به توسعه الگوریتمی ریاضیاتی شدهاند که میتواند زمان بسته شدن یک زخم باز از نوع کم خون موضعی و همچنین این را که چه عوارض و پیامدهایی طی فـرآینـد قطـع جـریـان خون و بندآوری بروز میکند، پیشبینی کند. مدلهای فعلی، زخمهایی را هدف میگیرند که در هر صورت بسته خواهند شد، و هدف توسعه مدلی برای زخمهایی است که نمیخواهند بسته شوند.
مـواردی همچـون زخـمپـای بیمـاران دیـابتی یا زخم بیمارانی که به دلیل عوارض دیگری، قبلا فرآیند بیمارستانی را گذراندهاند، از موارد شایع و هدف زخمهای باز مـحسـوب مـیشـود. گـروهـی تحقیقـاتـی بـرای کمـک بـه درمـان زخـمهـای مـوضعـی، برنامهای را توسعه دادهاند که دادههای بیماران را پردازش میکند؛ اطلاعاتی از قبیل غلظت خون، فاکتورهای رشد، حضور گلبولهای سفید و تراکم فیبروبلاستی از جمله دادههـایـی اسـت کـه بـه رایانه داده میشوند. رایانه نیز با استفاده از این دادهها مدلی سهبعدی از زخم مربوط را ایجاد و چگونگی التیام یافتن و بهبود سریع آن را ظاهر میکند و بهعلاوه زمان بسته شدن زخم را نیز تخمین میزند. به ادعای محققان اکنون و بر اساس این مدل، یک زخم معمولی ظرف حدود 13 روز بسته خواهد شد و این در حالی است که پس از گذشت 20 روز تنها 25 درصد از زخمهای باز موضعی التیام و بهبود مییابند. این اعداد و ارقام با آنچه عملا برای بیماران اتفاق میافتد، تطبیق میکند، اما در این میان نباید از نظر دور داشت که تا اینجای کار تنها در قالب تئوری استفاده شده و مدل حاضر هنوز روی بیماران انسانی امتحان نشده است.
به اعتقاد برخی محققان، فناوری هوش مصنوعی یا به عبارتی سامانههای شبیهساز نحوه کارکردهای مغز خواه برای بهبود زخمها و چه در مورد عفونتهای قلبی به کار بـرده شوند، دست کم به این زودیها جای پزشکان واقعی را نخواهند گرفت. این شبکههای عصبی مصنوعی نه میتوانند بیماران را ببینند و نه میتوانند آن ها را برای یـافتـن عـلائـم عفـونـت و آلـودگـی یا نشانههای مرضی مورد آزمایش قرار دهند؛ اما واقعیت این است که چنین برنامههایی در موارد گیجکننده و مبهم که کار تشخیص بیماری با دشواری مواجه مـیشـود و تشخیـص صحیـح و بـهمـوقـع بـرای پزشک و بیمار بسیار حیاتی است، دستیاری قابل و مورد اطمینان برای متخصصان بالینی به شمار میرود
بالا آمدن اسید معده می تواند به مینای دندان آسیب بزند و ضایعاتی را در قسمت پشتی دهان ایجاد کند. افرادی که از ریفلاکس معده رنج می برند، دندان هایی زردرنگ دارند و اغلب با آدم های سیگاری اشتباه گرفته می شوند.البته ساییدگی مینای دندان تنها مشکلی نیست که ریفلاکس معده برای شما به همراه می آورد. دندانپزشکی که بوی بددهان شما را احساس می کند، در صورت ندیدن نشانه ای از عفونت دهانی، می تواند به وجود مشکلات معده شک کند.بالا آمدن اسید معده یکی از این مشکلات است که حاصلش بد بو شدن دهان بیمار است.
دراین وبلاگ میخواهیم پزشکی-سلامت را وارد زندگی روزمره خود کنیم.
.: Weblog Themes By Pichak :.